A och O för dig som vill sluta snusa

Om du vill sluta snusa, men har svårt att hitta den rätta motivationen så får du lite extra draghjälp nu. På Aftonbladet.se finns en artikel om en svensk studie som visat att snusare oftare får besvär med hjärtsvikt än personer som inte snusar.

Studien bygger på två undersökningar och omfattar 1 100 äldre män samt 118 000 byggnadsarbetare. I gruppen äldre män var det dubbelt så vanligt med hjärtsvikt jämfört med icke-snusare och i gruppen byggnadsarbetare var det 28 procent vanligare.

Oavsett om detta är ett argument för dig att sluta snusa eller inte, så är en stark motivation A och O för den som vill lägga snusdosan ifrån sig. Utan tillräckligt starka skäl att hålla sig snusfri under en längre tid är risken betydligt större för att ramla tillbaka i gamla vanor och börja snusa igen. Det blev jag tydligt varse när jag själv slutade snusa.

Vill du veta mer om hur du kan motivera dig inför ett snusstopp, ladda ner min gratisrapport ”Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa”.

Klicka här för att komma till sidan där du kan ladda ner rapporten. Du kan också fylla i formuläret här till höger så skickas rapporten till dig omgående.

Lämna en kommentar

Don`t copy text!