En främmande tanke om snus

När jag var och styrketränade för ett tag sedan kom jag att tänka på att det finns en hel del likheter mellan att träna och att sluta snusa.

Nuförtiden känns det ganska naturligt för mig att träna både styrketräning och löpning flera gånger per vecka.

Även om jag inte alltid är så motiverad att ta mig iväg till träningen, skulle det kännas konstigt att inte göra det.

Så har det dock inte alltid varit.

När jag började träna tog det emot något enormt att ta sig iväg till gymmet eller löpspåret, bland annat eftersom jag inte såg mig själv som en tränande person.

Men efter ett tag, när jag väl hade kommit in i de där rutinerna, blev det en helt naturlig och självklar del av mig och min vardag.

Vad har detta gemensamt med att sluta snusa?

Jo, på samma sätt som det tidigare kändes främmande för mig att se mig som en tränande person, kändes det en gång i tiden konstigt att tänka på mig själv som icke-snusare.

Och det var ett hinder när jag försökte sluta snusa.

När jag fortfarande snusade såg jag ju på mig själv som en snusare, och även om jag ville sluta så var det svårt att föreställa sig en tillvaro utan snusdosan vid min sida.

När jag väl hade varit snusfri under en längre period blev det dock lika naturligt att se på mig själv som icke-snusare.

I dag, flera år senare, känns tanken på att snusa helt främmande och det är nästan svårt att förstå att jag en gång i tiden faktiskt var så fäst vid snuset.

Det kan vara bra att påminna dig detta om du själv har svårt att föreställa dig ett liv utan snus.

Om du bara håller dig borta från snusdosan under tillräckligt lång tid kommer det förmodligen att kännas annorlunda efter ett tag.

Speciellt om du också lär dig att ifrågasätta och jobba med dina tankar kring snus.

Det kan också vara bra att påminna dig om andra förändringar som du har lyckats med i ditt liv och hur konstigt det kanske kändes att göra dem till en början.

Vi kan som tur är förändra bilden av oss själva och det har vi nytta av när vi lägger oss till med nya vanor, oavsett om det handlar om att börja träna eller sluta snusa.

Vad har du själv för erfarenhet av att ändra på en tidigare vana?

Lämna en kommentar

Copyright © 2011–2023 slutasnusa.net